СЕАТ Центр Київ Новини

Відчуйте продуктивність на найвищому рівні та станьте частиною прайду CUPRA. Оберіть свій улюблений CUPRA.

  1. Новини
  2. СТАЛИЙ РОЗВИТОК ТА ЕЛЕКТРИФІКАЦІЯ
20.09.2021
Новини від CUPRA

СТАЛИЙ РОЗВИТОК ТА ЕЛЕКТРИФІКАЦІЯ

За допомогою олівця, паперу та неабияких талантів. Саме так почалася робота над створенням дизайну CUPRA Tavascan Extreme E Concept, який дає змогу оцінити напрями розвитку дизайну майбутнього серійного позашляховика з повністю електричним приводом, вихід якого на ринок заплановано на 2024 рік. Це історія створення концепт-кара, який визначатиме майбутнє найекстремальнішого електромобіля в перегонах.

CUPRA

- Усе починається не з малюнка, а з ідеї. «Малюнок передає ваш спосіб мислення. За допомогою малюнка ви можете побачити, що думає дизайнер, оцінити його чи її здатність до адаптації та творчий потенціал, - пояснює головний дизайнер CUPRA Хорхе Діес (Jorge Diez). - Малюючи, ми не просто робимо ескіз, а викладаємо думки на папері. За допомогою дизайну ми передаємо відчуття. Попри доступність найсучасніших технологій, олівець залишається найшвидшим способом перенесення наших ідей у реальність, перетворення з мрії на майбутню модель», - додає Діес.


Image

Електрична й екологічна інтерпретація. CUPRA Tavascan Extreme E Concept змінили, щоб забезпечити відображення ДНК бренду, та інтегрували нові компоненти, що є ключовими для прийдешньої епохи перегонів електромобілів. «Дизайн демонструє цінності бренду й виражає чуттєвість і рішучість - притаманні середземноморському дизайну риси в сконцентрованому вигляді. Ми почали з того, що намалювали пропорції автомобіля, а тоді окреслили головні лінії, які визначають його характер. За допомогою товщих штрихів ми виділили найвиразніші лінії автомобіля», - говорить головний дизайнер. Для створення ефекту гри світла й тіней, які надають об'єму кожній поверхні, використали маркер. «Завдяки цьому ми не лише бачимо лінії автомобіля, але й об'єми, які хочемо виділити», - говорить Діес. Саме ці об'єми в реальній моделі створили з використанням волокон льону, щоб зробити автомобіль ще екологічнішим та дружнішим до довкілля.

- Бунтівний характер, створений у 3D. Цей концепт-кар демонструє стиль дизайну майбутнього серійного позашляховика бренду з повністю електричним приводом. «Його нова зовнішність має раціональний та привабливий вигляд завдяки трикутним фарам, які легко впізнати вдень і вночі, V-подібній передній частині та купеподібному силуету, що передає відчуття швидкості. Важливу роль відіграє його провокативна постава з потужною задньою частиною та двома «плавниками» на даху, які забезпечують такий несподіваний вигляд у стилі CUPRA», - ділиться Хорхе Діес.

Image
Image

Команда приділила особливу увагу об'ємам, тому силует має вигляд, наче його виліпили з пустельного піску. Крім того, деякі з деталей виготовлено методом 3D-друку, за потреби їх можна надрукувати заново всього за 6 годин. «Новий дизайн вражає. Він має всі традиційні для ДНК CUPRA риси й дуже гнучкий, адже тут є деталі, які можна швидко замінити, надрукувавши на 3D-принтері. Це дуже важливо для настільки жорстких змагань, до того ж раціональніше з погляду екології, а це відповідає філософії Extreme E», - пояснює Ютта Кляйншмідт (Jutta Kleinschmidt), одна з водійок ABT CUPRA XE.

Image
Image

- З паперу на найскладніші траси. Додатково до змін в архітектурі CUPRA Tavascan Extreme E Concept зазнав оновлення в плані кольорів і графіки. Цей на 100 % електричний перегоновий позашляховик вирізняється мідними елементами декору, параметричними текстурами й динамічними лініями, які наче переміщуються під час руху автомобіля, та логотипом CUPRA з 3D-ефектом. «Дизайн має зовсім незвичний вигляд; мені подобається колір, який виділяє його на тлі інших автомобілів, що беруть участь у серії Extreme E. Він на вигляд дуже спортивний, тому я з нетерпінням очікую можливості промчати на ньому», - додає водій.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.