СЕАТ Центр Київ Новини

Свіжі та актуальні новини від СЕАТ Центр Київ.

  1. Новини
  2. Робот-гігант
25.08.2021
Новини від СЕАТ

Робот-гігант

Найбільший робот в історії SEAT S.A. приєднується до більш ніж 2200 інших, які працюють разом над створенням нових моделей компанії.

SEAT

Висотою більше двох з половиною метрів і вагою три тонни. Ось як виглядає новий гігант на заводі в Марторелі. Найбільший робот в історії фабрики приєднується до понад 2200 інших, які беруть участь у складанні автомобілів бренду. Нижче наведені цифри, які стоять за цим технологічним гігантом автомобільної промисловості.

3000 кілограмів точності. Багато деталей, з яких складається автомобільний «пазл», самі по собі важать сотні кілограмів. Коли приходить час їх збирати, ця вага збільшується в рази. «Щоб транспортувати та збирати найбільш громіздкі деталі автомобіля та гарантувати, що його конструкція не постраждає анінаскільки, нам довелося використовувати гігантського робота», - каже Мігель Позанко, керівник відділу робототехніки SEAT S.A. Маючи майже три метри у висоту, цей робот здатний зібрати три найважчі частини транспортних засобів, які складають каркас автомобіля, вагою майже 400 кілограмів.

Два з 2200. У Марторелі вже є два таких гігантських робота. Вони працюють пліч-о-пліч у кузовному цеху разом із ще 2200 роботами на підприємстві в цілому, координуючи з 1700 працівниками виготовлення одного повного кузова автомобіля кожні 68 секунд. Їхня участь спрощує частину процесу складання автомобіля та зменшує площу виробничої лінії. «Ці роботи збирають ключові частини автомобіля, наприклад, борти. Оскільки вони можуть піднімати більшу вагу, вони виконують дві операції одночасно», - каже Позанко.

Два з половиною метри з вантажопідйомністю 400 кілограмів. У SEAT S.A. є інші роботи, здатні переносити до 700 кілограмів, але в цьому випадку їм потрібно було зробити крок далі, рівно ще чотири метри. «Існує взаємозв'язок між вагою, яку може нести робот, і межами досяжності для нього. Іншими словами, тримати відро з водою рукою поруч із тілом - це не те саме, що тримати його з витягнутою рукою. Цей гігант може нести 400 кілограмів на відстані майже чотирьох метрів від своєї центральної осі», - пояснює керівник відділу робототехніки SEAT SA. Це чудова новинка, оскільки той самий робот може з'єднати три бічні частини та перенести їх у зону зварювання без допомоги іншого робота. Це було досягнуто завдяки вбудованій лінійної вісі, що дозволяє йому переміщатися на відстань до чотирьох метрів.

Індустрія 4.0. Роботи оснащені програмним забезпеченням, яке дозволяє віддалено контролювати всі їхні робочі дані, такі як споживання двигуна, температура, крутний момент і прискорення. «Аналізуючи ці дані, ми можемо передбачити будь-які, здавалося б, непередбачені події. Іншими словами, виконується профілактичне обслуговування, що забезпечує якість і точність на постійній основі», - підсумовує Мігель Позанко.


Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.