СЕАТ Центр Київ Новини

Свіжі та актуальні новини від СЕАТ Центр Київ.

  1. Новини
  2. Інновації, що поліпшують життя
22.06.2021
Новини від СЕАТ

Інновації, що поліпшують життя

SEAT S.A. та молодий винахідник Девід Агілар мають спільну мету: створювати нові вирішення для повсякденного життя. Девід Агілар розробив свій перший протез ще в дитинстві, і відтоді інновації стали частиною його життя. Відомий як Hand Solo, Девід установив світовий рекорд Гіннеса й вивчає біоінженерію, щоби поліпшити життя інших дітей.

SEAT

Коли йому було всього дев'ять років, Девід Агілар, який народився із синдромом Поланда, сконструював перший протез для своєї правої руки з деталей конструктора. Зараз він користується вже п'ятою моделлю, яку він навіть представив NASA на Інноваційному міжгалузевому саміті, коли йому було 19 років.  Агілар, який називає себе Hand Solo, установив рекорд Гіннеса завдяки «Першому функційному протезу руки LEGO®» та вивчає біоінженерію, щоб і далі поліпшувати життя інших людей.

SEAT S.A. як провідний іспанський промисловий інвестор в НДДКР також орієнтується на інновації, щоб створювати мобільні вирішення як для сьогодення, так і для майбутнього. «Для мене візит до цієї компанії є можливістю поспілкуватися як винахідник з винахідником», - розповідає Девід.

Від ідеї до реальності. Девід заходить у Технічний центр SEAT S.A., який володіє найбільш передовими технологіями, що їх використовують під час проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт (НДДКР). Оріол Мас, керівник напряму систем допомоги водієві, і Тереза Форраделлас із команди проєктування електронних систем для шасі, вітають його й ставлять кілька запитань про його протез. «Цю модель я створив на комп'ютері. Потім я поступово побудував його, використовуючи деталі, які були в мене вдома. З допомогою невеличкого сенсора тиску я можу рухати рукою та водночас стискати й розтискати долоню», - розповідає Девід.

Image

«Наші нові проєкти також розпочинаються з 3D-моделювання», - пояснює Тереза, водночас демонструючи йому модель, а потім і реальну деталь автомобіля, на якій установлено передній радар. «Так само як і ти у своєму протезі, ми використали давач, який дає нам змогу, у цьому випадку, у системі допомоги водієві й адаптивному круїз-контролі (АСС), підвищити безпеку наших автомобілів за допомогою виявлення перешкод, інших автомобілів та навіть пішоходів», - додає вона.

Завжди робіть усе можливе й неможливе. Девід, який здобув срібну медаль Всесвітньої ліги суспільного блага, докладає зусиль, щоб надихати інших змінювати ситуацію, у якій вони опинилися. «Потрібно боротися за свою ідею попри всі труднощі», - говорить Девід. І додає: «Це так само, якби хтось сказав вам, що в майбутньому автомобілі не зможуть літати». Оріол Мас сміється: «Ті з нас, хто сьогодні розробляє системи допомоги водієві, знають напевне, що інновації означають думати про рух уперед до створення автономного автомобіля», водночас демонструючи Агілару маленьку модель камер та ультразвукових сенсорів, які використовуються на автомобілі та допомагають визначати все, що відбувається навколо нього.

Два винахідники, одна пристрасть та одна мета. «Нас об'єднує те, що ми не задоволені тим станом речей, що існує сьогодні, і постійно ведемо пошук нових вирішень», - говорить Оріол Мас. «Твоєї пристрастю були конструктори, і ти використав деталі з них, щоби створити свій протез. Наша пристрасть полягає в створенні мобільності, і для цього ми застосовуємо інновації у всіх можливих напрямах», - додає він.

«Ти виготовив п'ять різних моделей протезів, постійно вдосконалюючи їхні функції. Це саме робимо й ми, докладаючи всіх зусиль під час роботи над кожним проєктом, щоби продовжувати рухатися вперед», - пояснює Тереза. Девід погоджується й додає: «Ми з SEAT S.A. дотримуємося одного принципу інновацій. Я створюю протези, щоб поліпшити якість життя людей, а вони докладають зусиль, щоб досягти цієї самої мети за допомогою своїх автомобілів», - підбиває підсумок Девід.

Рушійна сила спільної творчості. Візит Девіда Агілара на виробничі потужності компанії, де він провів майстер-клас для працівників, ознаменувало відкриття SEAT S.A. нової цифрової платформи INNOVA, яку було створено, щоб об'єднувати людей, ідеї та проєкти. Це - простір, який сприяє новим формам співпраці, заснованим на спільній творчості, за принципом моделі стартапу. Завдяки цьому центру досвіду й знань компанія сподівається створити нові можливості для бізнесу та синергії.


Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.