СЕАТ Центр Київ Новини

Свіжі та актуальні новини від СЕАТ Центр Київ.

  1. Новини
  2. Cистема VAR у вашому автомобілі
03.06.2021
Новини від СЕАТ

Cистема VAR у вашому автомобілі

SEAT є першим виробником, який запровадив технологію великомасштабного безперервного безконтактного вимірювання, що включає 9 000 фотографій та аналіз до 210 мільйонів точок на день.

SEAT

У футболі різниця в один сантиметр може стати вирішальною для появи гола на табло або фіксування положення «поза грою». Запровадження технології VAR (відеопомічника арбітра) дає можливість підвищити рівень точності під час аналізу цих сантиметрів легітимності. Але якщо замість сантиметрів ми поговоримо про десяту частку міліметра, що є еквівалентом товщини листка паперу? Відділ технологій вимірювань та шаблонів SEAT турбується про це, вимірюючи товщину кузова автомобілів. До сьогодні половина операцій цього процесу здійснювалася вручну. Однак зараз ми вітаємо інноваційну безконтактну технологію, що знаменує поворотний момент в ефективності процесу вимірювань із моменту надходження автомобіля на виробничу лінію.

Шлях до точності «Фотограмметрія - це технологія безконтактного оптичного вимірювання, яка дає нам можливість зафіксувати мільйон точок об'єкта за допомогою фото, визначаючи глибину та товщину кожного простору», - пояснює Педро Вальєхо, керівник відділу технологій вимірювань та шаблонів SEAT Зібрані точки наносяться на кольорову мапу, що вказує на наявність відхилень від стандарту. «На зображенні ми можемо бачити 100 % геометричних ліній автомобіля, як зовнішніх, так і внутрішніх, що гарантує негайне виявлення будь-яких відхилень», - додає Пако Трігуеро, керівник відділу вимірювання внутрішніх частин SEAT.

Image

Як це працює? Упродовж кожної виробничої зміни з конвеєра випадково відбираються комплекти деталей для їхньої подальшої ретельної перевірки. AGV (автоматизовані роботи) доставляють відібрані таким чином компоненти на вимірювальні комплекси. Ці обладнані камерами машини площею 1500 квадратних метрів розпочинають роботу, щоби гарантувати правильність розмірів усіх автомобілів, які сходять із виробничої лінії. Таким чином забезпечується безпека та експлуатаційні характеристики, а будь-які відхилення може бути швидко виправлено.

Важливість складання балів. Кузов автомобіля є сумою зібраних компонентів. Саме цьому вимірювання мають бути точними та прецизійними, і фотограмметрія гарантує досягнення такого результату. «Загалом машина робить від 200 до 300 фото на вузол та 1000 фото всього скелету, що є еквівалентом вимірювання семи мільйонів точок на вузол та майже 98 мільйонів - на все шасі», - пояснює Пако. Кожного дня здійснюється аналіз цих 9000 зображень та 210 мільйонів точок.


Image
Image

Технологічна віха. Використання технології фотограмметрії для серійних вимірювань, яку SEAT пристосував до своїх потреб, є новаторським та інноваційним процесом галузі та становить доказ покращеної ефективності вимірювання на конвеєрі з погляду швидкості, точності та можливості з'єднання. «Ми є першим виробником, який запровадив великомасштабне використання технології безперервного безконтактного автоматичного вимірювання, і нам вдалося гарантувати, щоби кожен автомобіль, який сходить із лінії збірки, мав такі ж самі характеристики, що й ідеальний прототип, протягом усього життя серії.

Image
Image

Передбачаючи майбутнє. Завдяки таким інструментам, як великі дані та математичне моделювання, значний обсяг інформації, який зараз збирається за допомогою фотограмметрії, використовуватиметься в майбутньому для визначення різних позаштатних ситуацій у виробничому процесі ще до їхнього виникнення. «Ми зберігаємо всі ці дані, щоб алгоритм машинного навчання міг дослідити частоту появи будь-якого відхилення», - пояснює Педро. «Зараз ми маємо можливість визначати відхилення та реагувати на них, але в майбутньому програма діятиме на випередження: вона аналізуватиме частоту появи таких відхилень та прогнозувати потребу калібрування машин, які є причиною виникнення відповідного відхилення», - підбиває підсумок інженер.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.