СЕАТ Центр Київ Новини

Відчуйте продуктивність на найвищому рівні та станьте частиною прайду CUPRA. Оберіть свій улюблений CUPRA.

  1. Новини
  2. CUPRA BORN: ЗВУК ПРИРОДИ
17.11.2021
Новини від CUPRA

CUPRA BORN: ЗВУК ПРИРОДИ

Перший автомобіль бренду з повністю електричним приводом можна буде почути на дорогах і вулицях усього світу вже в листопаді 2021 року.

CUPRA

Марторель, 17 листопада 2021 р. - У мелодії музичні ноти поєднуються для передання емоцій. А що відбувається в природі? Звук потріскування дерева, перекочування каміння чи шурхіт вітру над мідною поверхнею - усе це відтепер можна відчути в CUPRA Born. Ось як команді дизайнерів та інженерів CUPRA вдалося перетворити музику природи на електричний звук CUPRA.

Image
Image

ЦІЛІСНИЙ ДОСВІД.

Отримати результат, більший за суму його складників. Саме такий підхід використовував бренд CUPRA, створюючи звук Born. Перший на 100 % електричний автомобіль бренду не продукуватиме викидів, але генеруватиме безліч емоцій. Для цього команда дизайнерів створила справжній чуттєвий всесвіт. «Дизайн CUPRA натхнений природою. Причому не її романтичною версією, а максимально автентичною, нерафінованою: у камені, дереві, мінералах... Саме це натхнення було визначальним під час створення дизайну, матеріалів та кольорів, а також звуків, які видає автомобіль. Ми створили цілісний досвід, усі складники якого працюють в унісон», — говорить Франческа Сангаллі (Francesca Sangalli), очільниця відділу концепції та стратегії кольорів та оздоблення CUPRA.

Image
Image

ЕМОЦІЇ, ЯКІ МОЖНА ПОЧУТИ.

Керуючись цим натхненням, інженери-акустики CUPRA скористалися для пошуку цих емоцій передовими технологіями. Спочатку визначили ноти, з використанням яких треба було написати саундтрек. «Творчий процес багато в чому нагадував роботу над музичним твором з використанням динамічної комбінації записаних звуків природи та синтезованих електронікою звуків. Це був надзвичайно захопливий та цілковито інноваційний процес, і ми вважаємо, що результат буде однаково неймовірним і для водіїв, і для сторонніх спостерігачів, повз яких проїжджатиме автомобіль», — говорить інженер-акустик CUPRA Адріан Матео (Adrian Mateo).

Image
Image

ПРИРОДА В РУСІ.

Як і в дикій природі, електричний звук CUPRA не статичний, він трансформується й еволюціонує. «Ми тісно співпрацювали з інженерами, щоб створити три ключові компоненти, за допомогою яких генеруємо ці емоції: загадковість, напруженість та експресивність», — пояснює Франческа. Завдяки цьому вони створили динамічне звучання, яке немов перетікає між цими трьома концепціями. «Ми хотіли, щоб звук динамічно передавав різні емоції залежно від того, у якому режимі автомобіль рухається в конкретно взятий момент. Наприклад, він може змінюватися швидше або повільніше залежно від прискорення, забезпечуючи різні відчуття, що асоціюються з цими трьома концепціями», — додає Адріан.

ЗВУК ДЛЯ ВСЕСВІТУ CUPRA.

Результат цієї спрямованої на органи чуття творчості можна буде почути вже з листопада цього року, коли новий CUPRA Born вперше виїде на вулиці і поступово з'являтиметься на дорогах всього світу, символізуючи лінійку електричних моделей бренду. «Я вважаю, що нам удалося створити неймовірне звучання з нотками металу, але не жорстке, а з м’якшими й спокійнішими нотками теплого дерева. А ще тут є мідь, яка генерує багато світла. Це чудово злагоджена композиція», — підсумовує Франческа.

Підписатися на розсилку новин

За допомогою нашої розсилки новин Ви зможете регулярно отримувати інформацію про наш автосалон та численні ексклюзивні пропозиції!

Введені дані недійсні. Будь ласка, спробуйте ще раз.

Оберіть форму звернення

На жаль, виникла проблема з реєстрацією на розсилку. Будь ласка, повторіть спробу пізніше.

checkbox_default

Дякуємо!

Ви щойно зареєструвалися на отримання розсилок.

Ви одразу отримаєте електронне повідомлення з посиланням для підтвердження. Будь ласка, перейдіть по цьому посиланню, аби завершити реєстрацію.